Home

Jonkman Pijnzorg maakt pijn meetbaar

Iedereen krijgt in zijn leven wel een keer te maken met pijn. Je kunt worden opgenomen in het ziekenhuis of na een pijnlijke ingreep, behandeling of ziekte thuis moeten herstellen. Het kan ook zijn dat je in de rol van professioneel zorgverlener of mantelzorger van een kind, partner, vader, moeder of kennis van doen krijgt met een persoon die pijn heeft.

Kom in actie tegen pijn

Pijn is er in vele soorten en maten. Wat vrijwel altijd hetzelfde is, is dat iedereen er graag zo snel mogelijk vanaf wil. Pijn is namelijk niet leuk. Het geeft stress en kost veel energie, die een patiënt beter voor zijn herstel kan gebruiken. Wist u dat u zelf veel kunt doen tegen pijn? Een goed pijnbeleid kan verlichting bieden, voorkomen dat acute of postoperatieve pijn chronisch wordt en/of inzicht geven in hoe je het beste met pijn kunt omgaan.

Meten is weten

Zorg op maat is belangrijk. Allereerst natuurlijk omdat ieder mens anders is. Baby’s, jonge kinderen en meervoudig gehandicapten zijn bijvoorbeeld niet altijd in staat om duidelijk te maken dat of hoeveel pijn ze hebben. En voor iedereen met pijn geldt dat je alleen gericht actie kunt ondernemen als de pijn met een betrouwbare methode is gemeten.

Jonkman Pijnzorg helpt

Jonkman Pijnzorg maakt pijn meetbaar. Caroline Jonkman heeft jarenlange ervaring met het meten, beoordelen en behandelen van pijn bij jong en oud. Zij kan de vicieuze (pijn)cirkel doorbreken door naar u te luisteren, pijn inzichtelijk te maken met betrouwbare meetmethoden en samen met u (en andere zorgprofessionals) aan een persoonlijke oplossing te werken. Goed pijnbeleid hoeft niet duur te zijn en kan een positief verschil maken in een mensenleven.

NEW2-Ditta-van-Gent-Fotografie_-3_sRGB_crop